A-pennut syntyneet 8.9.2012

ronja_ja_a-pennut

                                                                             Kuva: M-E kuva, Kuhmo

Nartut:

Landebang Astetta Parempi "Vicky"               

Landebang Aina Oikeassa "Utu"

Landebang Aina Menossa "Roosa"

Landebang Arvaa Mitä "Hilma"

Urokset:

Landebang Aito Oikea "Turo"

Landebang Ai kun Kiva "Nowa"

Landebang Aikapoika "Zeus"

Landebang Ai Niin Joo "Raimo"

Landebang Aikamoinen "Topi"

Landebang Arjensankari "Sulo"

Pentueen emä Giteas Favola "Ronja"

Pentueen isä Zimyrs Fixus "Vito"

     

Tässä Viton omistajan kuvaus koirastaan; 

Vito on elämäni koira! Vito on aito vanhanaikainen suursnautseri uros, jolla löytyy luonnetta, kokoa, näköä ja terveyttä. Luonteeltaan kohtuullisen kova +3 ja siitä on sekä hyötyä, että haittaa. Suuri hyöty on siinä, että sen pää kestää "mitä vain", Viton voi viedä minne vain ja sen kanssa voi tehdä mitä vain. Tämä herra ei pienistä hätkähdä! Tulee mieleen pari hauskaa esimerkkiä... 
Eräs kerta olin Viton kanssa pyöräilemässä junaradan vartta (koira irti), niin jostain ilmestyi yhtäkkiä helikopteri, joka laskeutui aivan eteemme vain parinkymmenen metrin päähän. Melu ja ilmavirta olivat valtavat, mutta kun vilkaisin koiraa kopteria ohittaessani oli minulla naurussa pitelemistä kun Vito juoksee edelleen vierelläni ilme värähtämättä! Tilanne oli niin hullu, kun sattuu jotain täysin odottamatonta ja koira tekee vain sitä, mitä on tultu tekemään. 
Toinen esimerkki liittyy sekin pyöräilyyn. Vitolla on tapana n 10 kilometriä juostuaan vapaana siirtyä aina samaan paikkaan pyörän vasemmalle puolelle juoksemaan mamman kanssa "matkaa". Vito tulee pyörän viereen niin lähelle, että osun sitä aina vain ja uudestaan polkimella leukaan...eikä se haittaa, vaikka kieli jäisi hampaiden väliin! Hauskoja esimerkkejä Viton kovuudesta riittäisi vaikka miten paljon. Mutta sitten se kovuuden huono puoli.Vito on luupää ja sinne luupäähän kun jonkin asian saa menemään, niin se toki siellä pysyy, mutta ns. "palautteen" anto on haastavaa kun koira ei ole mistään moksiskaan. 
Viton koulutus olisi voinut olla vaikeaakin, mutta onneksi hän on luonteeltaan reilu kaveri. Vito ei ole tohvelisankari, eikä sellaiseksi milloinkaan alistuisi, eikä sen mielestä tarviikaan! Hän on suursnautseri, eikä mikään lapanen! Vito on omanarvonsa tunteva uros, jota muut kuin mamma ei käske! Vito on luokseenpäästävä, mutta aavistuksen pidättyväinen (+2a). Vito tulee toimeen kaikkien kanssa, mutta ei ole mikään halinalle. Omilta lapsilta hän sietää halailua ja muuta, mutta ei varsinaisesti nauti siitä. Vieras ihminen saa aina koskea, mutta muusta ei välttämättä välitä. Silloin kun kukaan ei näe hiipii hän mamman kainaloon, laittaa silmät kiinni ja huokailee kun on niin ihanaa! Tekstiä tulisi vaikka kuinka paljon, mutta tässä päällimmäiset ajatukset Vitosta -elämäni koirasta!
 -Sessa-

Tässä vielä Viton luonnetesti eriteltynä:
Toimintakyky: +1 kohtuullinen
Terävyys: +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +3 kohtuullinen, hillitty
Taistelutahto: +2 kohtuullinen
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton
Temperamentti: +1 erittäin vilkas
Kovuus: +3 Kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys: +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus: ++ laukauskokematon